![]() |
Tweet |
Gümüşhane’ye pozitif ayrımcılık isteyen Küçük, “Gümüşhane'nin kalkınma sürecine aktif şekilde dâhil edilmesi adına DOKAP ve Kırsal Kalkınma Başkanlığının projelerinin daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Bayburt, Ardahan, Kars, Tunceli gibi illerimizin coğrafi koşullarının ve iklim şartlarının zorluğu Gümüşhane ilimizle benzerlik göstermekte olup bu illerimize daha fazla katkı sağlanması, DOKAP ve Kırsal Kalkınma Başkanlığımızın teşvik edici girişimlerde bulunması gerekmektedir.” sözleriyle çağrıda bulundu.
Hükümete seslenen MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, “Hükûmetimiz de bu hususta DOKAP ve Kırsal Kalkınma Başkanlığına daha fazla bütçe ayırmalıdır. Bu noktada, DOKAP ve Kırsal Kalkınma Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projeler, ilimiz açısından ciddi kazanımlar sağlamıştır. Bu projelerle tarım ve hayvancılığa yönelik altyapı yatırımları desteklenmiş, kırsalda yaşayan üreticilerimize teknik ve maddi katkılar sunulmuş, kadınlarımızın ve gençlerimizin üretime katılımı teşvik edilmiş, yöresel ürünlerimizin katma değeri artırılmıştır. Bu katkılarından dolayı DOKAP'a ve Kırsal Kalkınma Başkanlığına, Tarım Bakanlığımıza; desteklerinden dolayı da Hükûmetimize teşekkür ediyorum” sözleriyle daha fazla bütçe talep etti.
Gümüşhane'nin daha fazla hizmet alabilmesi ve kırsal kalkınmanın ivme kazanabilmesi için atılması gereken adımlar hakkında da Küçük, şunları kaydetti: “İl bazlı kalkınma stratejileri oluşturulmalı, genel değil yerel ihtiyaçlarına özel politikalar üretilmelidir. Kırsal altyapının güçlendirilmesi, sulama sistemlerinin modernize edilmesi sağlanmalıdır. Tarım, hayvancılık ve doğa turizmi birbirine entegre edilerek bölgesel ekonomik kümelenmeler desteklenmelidir. Genç nüfusu köyünde tutacak eğitim, teknoloji ve istihdam projeleri acilen hayata geçirilmelidir. İlimizin kalkınmasına katkı sunacak projelerin başında yerinde istihdamı destekleyen yatırımlar gelmektedir.”
Gümüşhane’ye çağrı merkezi de isteyen Milletvekili Küçük, “Bu kapsamda, çağrı merkezi ve benzeri hizmet sektörüne yönelik yatırımların büyük şehirlerden Gümüşhane gibi illerimize aktarılması büyük önem arz etmektedir. Genç ve nitelikli nüfusa sahip ilimiz bu tür projeler için gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir. Çağrı merkezi yatırımının Gümüşhane'de hayata geçirilmesi, hem istihdamın artırılmasına hem de göçün azaltılmasına yönelik stratejik bir adım olacaktır. Gümüşhane'nin kalkınması demek, yalnızca bir ilin değil Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin topyekûn güçlenmesi demektir.” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.